måndag 24 maj 2010
Slimminge MTB 23 maj! Ett laddat gäng dök upp denna förmiddag för att ta rundan på ca 15 km i Rydsgårdsskogen. Vädret var underbart och vi började cykla grusvägen mot Ekarp i lite högre tempo än vanligt för att värma upp lite. Väl inne i skogen släpptes det verkligen loss och vi cyklade på i riktigt bra tempo! Vi fick dra ner lite på tempot för att inte ta ut oss och för att alla skulle ha en chans att hänga på. Alla var glada och nöjda både med sällskapet och den rådande väderleken, det kan vara därför vi fick lite extra kraft i låren och hastigheten ökade... Skogen kändes levande i sin sommarprakt och allting var bra mycket grönare än förra gången vi cyklade.

Någonstans mitt i skogen försvann stigen bitvis och blev svår att följa, men vi hittade rätt och fortsatte. Blött, lerigt och oframkomligt var det på något ställe där vi fick bära cyklarna en bit. Jag gjorde en liten vurpa och några till med mig...

När vi kommit ur skogspartiet bestämde vi oss för att ta rundan en gång till, men först bege oss tillbaka till Slimminge för att ta en liten paus. Tre cyklister tackade för sig och begav sig hemåt. Väl tillbaka i Slimminge mötte vi upp två "eftersläntare" som hängde med på rundan andra varvet. Denna gången ökade vi tempot ordentligt och vi fick oss en rejäl åktur! Vi hittade lite alternativa stigar på slutet av rundan som måste utforskas vidare nästa gång!

En lyckad dag på MTB!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar